söndag 28 juni 2009


Idag fyller jag år. Hipp hipp hurra för mig!

fredag 26 juni 2009




Midsommarafton när man är liten och får vara uppe sent. Och det är musik och klänning och blommor. Och drömmen om någon att vara kär i.
En sån där overkligt stor jordgubbstårta. Som man bara orkar mest grädden. Resten får ramla ner i gräset. Rök. Och nässlor bakom dansbanan. Tänk om kiosken är öppen, då kanske man får köpa en tablettask.
Jag har varit dålig på att uppdatera här. Vi har haft långväga gäster. Det känns inte riktigt rätt att blogga när sommarkvällen är ljum och vännerna vill socialisera.
Igår när jag såg en dam. Som hade köpt en melon vid kyrkogården. Hon höll den så fint, så kärleksfullt, som en alldeles nyputsad glaskula. Då tänkte jag på bloggen. Då tänkte jag på er.

torsdag 18 juni 2009


Lillebror har börjat pussas. Lillebror kan dansa. Lillebror gillar glass. Och att måla. Helst i munnen.

onsdag 17 juni 2009


Har alltid fascinerats av hur finurlig och dåraktig naturen kan vara. Fläckar, ränder och rutor som lockar eller skrämmer. Eller gömmer. Och alla dessa horn. Som ibland är helt värdelösa att stångas med. Visste ni tillexempel att det händer att bockarna trasslar ihop sig i varandra och dör för att de inte kommer loss och kan äta?
Jag tänker på människan. Och människans drifter. Hur man vill vara likadan eller sticka ut. Flock, fiende, underkastelse, jakt.
En av mina favoritböcker är en gammal bok om Afrikas djurliv. Den är väldigt fin att titta i.

tisdag 16 juni 2009

Jag bloggar alltså finns jag



Tack alla fina underbara människor! För era snälla ord. Jag blir helt varm i hela mig.
Nu ska jag titta på fransk film och äta glass med kolasås. Drömma om ett vackert glashus. Med fukt på rutorna. Bleka plankor och nässlor.
puss och kram!

tisdag 9 juni 2009

Alla dessa blommor som vandrar upp och ned för trappan





Vår dator har varit helknäpp i över en vecka. Det känns som en evighet. Det regnar mest hela tiden. Och björkarna blir tyngre och tyngre. Har tittat lite extra på. Hon under lysrören i kiosken. Som tror att ingen märker att hon målat över sina mörka fläckar i regnbågsansiktet. Som värmer de frusna händerna på kaffekokaren när hon tror att ingen ser på. Som pratar småländska och ler så att man blir lite kär. Så att man vill köpa en extra våffla med vispgrädde fastän man är ganska mätt och hade tänkt spara de där pengarna till något annat. Någon annan dag.