måndag 6 juli 2009


Det händer så mycket. Behöver tid att tänka. Tid är något jag inte har så mycket av. Eller åtminstone inte på det där sättet. Som när man känner att man har kontroll. Att hemmet är städat eller bara känns fint. Lakanen är nyvädrade. Händerna är mina och bara mina. Man ger när man orkar och vill och inte när man måste. Läser en bok och använder alla nya insikter genast. Äter när man är hungrig, lustfyllt och närvarande. Tar på sig skorna och går ut. Men vet inte vart. Kryper upp med benen i soffan och blundar och någon undrar vad gör du och man svarar inte. Och någon förstår att det är en sån stund och att den snart går över och då är allt som vanligt igen. Men nu måste det få vara tyst.
Den där tiden kan jag drömma om väldigt mycket. Och jag vet ju att den kommer. Tids nog. Och då kommer jag vara så lycklig åt det som är nu.

8 kommentarer:

Linda sa...

Ville bara säga att jag tycker du skriver och beskriver så bra...man kan se det framför sig.
// Linda

PikaDolly sa...

Jag älskar dina bilder och ditt språk! Hoppas det är ok att jag lånade några bilder av dig. Jag bloggar ...men är mest bildbaserad. Titta in vettja! http://pikadolly.blogspot.com/

Anonym sa...

Sanna mina ord, jag längtar efter såna stunder nu. Jag vill så gärna ligga under ett äppelträd och bara se molnen sakta glida förbi. tänka hela tankar och om jag måste, säga hela meningar.

Gabriella sa...

underbara bilder, underbara! och du skriver väldigt fint från hjärtat.

Anonym sa...

du lyckas gång på gång. jag skulle vilja ha det där inlägget skrivet på väggen, så fint.
/Lina

hjartesmil sa...

så fantastiske bilder!

Gnistrande snö sa...

Dina bilder är fantastiska, texterna likaså. Har kikat igenom de senaste inläggen och håret reser sig, det är så bra.
Jag kommer att tänka på en av mina favoritfotografer som dessutom var mycket duktig på att skriva. Ni har helt egna stilar men ni har också något gemensamt, det vilar liksom ett slags drömskt skimmer över era bilder och texter. Jag är så glad att jag hittat hit!

Josefin sa...

åååh vad snälla ni är!
linda -tack jag behöver såna ord!
pidadolly - tack och visst är det okej, hedrande!
Ebba - så bra beskrivet. tänka hela tankar det längtar jag efter.
gabriella- du är underbar tycker jag
lina och hjärtesmil-gulliga ni tack!
gnistrande snö- jag är glad att du hittat hit jag också. fina ord som gör mig lite generad.