måndag 24 augusti 2009

Det där med hus

Jag har lite svårt att glömma det där huset som vi var och tittade på. Barnen gillade det nog med. E sopade farstun som om det var hennes lilla lekstuga och S klättrade upp i träsoffan bland pelargonierna och tittade ut genom köksfönstret. Jag gick där med ett saligt leende på läpparna. Tänkte vilket fint ställe att växa upp på. Vilket fint ställe att vakna upp på. Ni vet, gå ut på morgonen, dörren på vid gavel, plocka lite röda vinbär, lyssna på fågelkvittret, hämta tidningen, heja på gubben i grannhuset, höra sina andetag i tystnaden, sitta på kökstrappan och läsa en bok, elda i kakelugnen, hänga små barnkläder på tork på tvättlinan, fotografera, samla grodyngel i en spann, vandrande pinnar, grusvägskänslan.
Fast egentligen. När jag tänker efter. Var det nog ganska lumpet, skabbigt, dragit, fuktigt, riktigt riktigt fult, allmänt tråkigt och rent ut sagt fruktansvärt. Om jag ska vara ärlig.
Ja, usch för det huset.
(snälla hus kom tillbaka till mig)

9 kommentarer:

Karin sa...

Ni hittar det snart!! Det där perfekta...

Vintage Fairy Tales Rebecka sa...

Hej, har en kollega som bittert fått sona de romantiska drömmarna om ett gammalt hus..
Två små barn och ett renoveringsobjekt visade sig inte vara den bästa kombinationen.
Hon har sett ut som ett "utsketet äpplamos" ( ursäkta kraftuttrycket) i flera års tid och inte verkat speciellt lycklig och harmonisk i mina ögon.
Jag tror man ska tänka sig ruskigt noga för innan man går på myten.
Vänliga hälsningar
Becky

Josefin sa...

jadu karin. tror jag också. det är bara så härligt att drömma lite. en sommarstuga, billig billig och fin förstås, vore perfekt. puss på dig!

becky. usch då vad jobbigt det låter. jag tror också det är väldigt vanligt att det inte blir som man tänkt sig, och det är bra att du påminner mig:). har hört flera par som separerat och gått i väggen efter ett renoveringsprojekt. så vi aktar oss nog väldigt noga för förfallna hus. även om de är farligt inbjudande.
jag tror kanske att jag var av just den anledningen som du beskriver, lite småironisk när jag beskrev min patetiska dröm om ett hus och hur man tror att det ska bli.sittande där full av harmoni. hihi. man vet ju själv hur det är i verkligheten. det är så lätt att bli förtrollad bara.
kram!

Ulrika sa...

Ser ju onekligen helt underbart ut!

Bara barah sa...

Hehe förstår vad du menar, men tapeterna var fina!

fröken pony sa...

Gud vilka underbart vackra tapeter!

Merja sa...

Oj, jag gillar, jag gillar..

Victoria sa...

Vad kul att jag hittat hit till din blogg, gillar verkligen dina bilder och din stil! Hit kommer jag återkomma!

Mallis sa...

Det är kul med hus, men allt tar sån tid med renovering. Vi har inte så mycket att fixa men det tar på en ändå.