tisdag 2 februari 2010

Kära kära ni

Fina ord. Förlåt att jag försvann sådär. Jag saknar er. Vår dator har kastat in handduken. Nu står den allra längst in i ett hörn och dammar. Skäms och dammar.
Förra veckan födde jag en liten gosse. Med kolsvart hår och mörka ögon. Allt känns så fint. Men väldigt skört. Och jag antar att jag är genomskinlig. Av kärleken och en nyförlösts oro. När det är mörkt blir jag rädd. När det är ljust kan jag flyga fram över järnvägsbron. Alla färgnyanser, dofter och smaker är mina igen. Inte tillståndets. Allt är nära. Jag är luft och samtidigt sten.

28 kommentarer:

Strikkelise sa...

Gratulerer! Hilsen en leser i Norge :)

Ulrika sa...

Grattis, vad underbart att läsa! Men du, kan ni inte skaffa en ny dator snart så att du kan skriva och fota och göra oss alla lite lyckligare?

Anonym sa...

Fina Josefin-fin.
Ja må han leva! kan man ju sjunga nu också egentligen. (sjöng det idag för dagisbarnen)
Tack för din fina kommentar, jag har inte vetat att du kikat då och då. Jag vill också hålla någon slags kontakt, det finns ju alltid facebook. Och har du kvar din (underbara) blogg (som känns som att vara inne i din affär, fast ändå inte) så hör du av mig där. Sen är ju V:ö inte så stort, jag hoppas jag springer på dig där. Då har du tre barn. När vi lärde känna varann hade du bara ett. Och hon var så liten. Nämen?! Vad tiden går!
Jag hoppas allt allt är så bra med både dig och lille pojken. Och jag skulle så gärna vilja träffa honom, jag tror också jag skulle gilla honom.
Puss! Agnes

Anonym sa...

Grattis! Kul att se en uppdatering! Har hållt utkik! :)

Julia sa...

Vad himla fint. Grattis till dig och din familj. Jag har undrat så hur du mår. Vad heter gossen?
Klapp på din kind och en varm kram

ellinor sa...

STORT GRATTIS TILL GOSSEN!
Så fint och klockrent du beskriver mammaruset. Luft och sten. Just precis så är det.

Anonym sa...

Hej och grattis! vad kul med ett inlägg. har följt din blogg länge och jag älskar dina bilder. du får vardagen att se så vacker och poetisk ut. utspilld mjölk och tygsamlingen inspirerar mig tusen gånger mer än vad sköna hem och lantliv gör./kristin

Drömma-Lotta sa...

Kära vännen fröken fin.

Jag tittade in i förrgår för det har liksom känts färdigt.
Alltså bebisklart.
Åh, ta det lugnt och blogga när du kan och vill bara.
Klart vi saknar dig men du vet.
Vi finns kvar och du är där du är just nu.


Han låter fin och det sköra och starka är ok.
Tar det överhanden och blir jobbigt för dig, så be om hjälp.
För ibland blir det sköra för mycket. Men det kanske inte alls känns så.

Jag kramar dig mjukt och varmt,
hälsningar från
Drömma-Lotta

Vinterwhila sa...

Skaffa ny dator! Vi är många som börjat bli beroende av din blog...

Felicia sa...

Åh, vad roligt, grattis! Hoppas du haft en bra jul/nyår och allt. Tänkte hälsa det men så visste jag inte om du var inne på bloggen längre. Och jag har gått och funderat över när det var dags för bebis (vilket kanske låter lite konstigt att jag gått och tänkt på men det har jag). Jag hoppas jag ser dig på stan någon dag, jag blir alltid så glad när det händer och tänker på allt fint du delar med dig av. Stora grattiskramar!

Anonym sa...

Grattis!!!

Linda sa...

Grattis till lille gosse!
// Linda

Julia sa...

Åh vad härligt att läsa. Oändligt med grattis! Men jag säger som de andra, skaffa en ny dator så du kan fortsätta dela med dig av text och foton även nu... Jag hann inte mer än upptäcka din blogg så försvann du... ju...

Siri sa...

Du skriver alltid så fint att jag börjar tänka stort och litet på samma gång. Det är inte alla som får mig till det. En alldeles ny bebis påverkar en så också tror jag. Den är så liten men samtidigt något så stort och betydande för en. Nu svamlar jag. Men Grattis till bebin! var egentligen allt jag skulle säga.

Karin sa...

Grattis till er son! Och roligt att se dig tillbaka på bloggen. Har väntat.

Anonym sa...

Oj, oj, oj vad du och dina fina bilder och vackra texter är saknade! Hoppas ni har det riktigt fint och mysigt allihop!
//Therese

Kitten sa...

Grattis till er son!

Anna sa...

Grattis till en gosse, åh så härligt.

Lonesome Mama sa...

Stora Gratulationer!

Anonym sa...

Gratulerar med er son!
En hälsning från Oslo och Anna som du gick på Kronoberg med för 6 års sedan cirka. Hoppas att du minns mig.
Kom in på din blogg av en slump, otrolig inspirerade, samtidigt som jag får nosa lite på växjöstämning när jag har hemlängtan...
Kände jag ville skicka en tanke till dig då jag själv fick en dotter förra vecka, känner precis som du.

Och så är det ju bara fantastiskt!

Kram Anna

Rebecka sa...

Åh. Grattis!

Gabriella sa...

Var länge sedan jag kikade in. Och extra glad blev jag nu. Allra varmaste grattis till bebislyckan!=)

Josefin sa...

Till er. från mig.
strikkelise- tusen tack!
Ulrika- vad snäll du är!, och ja vi borde verkligen skaffa en ny. jag längtar efter att blogga lite mer igen. himla att det ska vara så dyrt!
agnes agnes- då säger vi så! vi träffas så snart det går, tycker jag! fika någon dag. men du är väl inte i växjö nu eller? kram goa du!
anonym-tack,ja det blir inte så ofta nu!men jag lovar att det ska bli bättre!
julia- du är faktiskt alldeles genomfin. tack för dina ord. de värmer
ellinor- åh tack! ja eller hur? det är svårt att sätta orden tycker jag.
kristin- menar du det? du anar inte vad glad jag blir! kram!
drömma-lotta, underbara människa.tack för de orden. och tack för att du förstår så bra och skriver så att jag börjar gråta. har tänkt mycket på dig. speciellt för jag har varit lite orolig för förlossningen och eftersom du är doula. jag är säker på att du är en fantastisk sådan.
vinterwhila- japp ska bli!!:)
felicia- lilla amelie från montmartre, tänker jag på när jag ser dig. vad glad jag blir! jag är så sällan på stan numera, men till våren då hoppas jag att jag ser dig. det är inte alls konstigt. jag är likadan. (eller det kanske är konstigt då, hihi)kram!
anonym och linda-tack!
kime- ja jag är ledsen för det.men snart blir det bättre!
Siri- du. tack det var snälla ord! vet inte vad jag ska säga. blir lite stum och generad nu. ja barn påverkar en verkligen så. särskilt i början. kram
karin,therese,kitten,anna,lonesome mama- tack ska ni ha!!!!
anna från oslo-det var inte igår! men 6 år sen,,,, du det ar typ 12 år sen!!!!!haha! klart jag minns dig. stort grattis till flickan! och vad kul att du hittat hit! kram!
rebecka o gabriella- tack snälla ni!

TONE LILENG sa...

Så vakre fotografier du har gjennom hele profilen din. Nydelige. Og nydelig å høre om dine refelksjoner rundt den gledelige nye familieforøkelsen. Gratulerer og lykke til! :)

yarning. sa...

Hi Josefin, congratulations on your brand new baby boy!! Thanks so much for letting me use your pictures for my post, it is up and ready. http://yarn-ing.blogspot.com/2010/02/froken-o-style.html Hope you like...
Sandra

Sofia sa...

Jag hamnade i din underbara blogg av en slump; sökte på bruna manchestersoffor och vips var du där! Med dina ord och bilder berör och rör du mig. Jag hoppas att du mår bra bland sömniga dagar och vakennätter. Vi är många där!

varm kram från Sofia

Michaela sa...

I wish you all the best with your family and your new baby boy!

Anonym sa...

Hej du begåvade! Min önskedröm är att se alla dina vackra bilder samlade i en bok jag kan plocka fram när jag vill bli inspirerad (dvs alla dagar). Kolla länken! Sen kan du sälja fotoböcker och bli rik som ett troll. Hälsar Elisabeth


http://www.blurb.com/create/book/blogbook