lördag 24 januari 2009


75 % rea i typ hela stan nu. Jag var nere en sväng. Behövde få luft runt mig. Friska ljud.
Vad möts jag av? En sorglig stämning. Det var inte bara det surmulna vädret idag. Jag vet inte hur många butiker som ska stänga igen inom kort. Okej, inte de bästa men som ändå fyllt en viktig del av stadslivet. Lokalerna i Växjö sägs vara dubbelt så dyra än till exempel i Kristianstad. Helt orimligt. Min lokal var alldeles för dyr för mig, och den låg ändå lite i utkanten. Det är tråkigt att en sådan typ av alternativ butik inte ska kunna etableras här. Det gör mig ledsen.
Jag hittade inget särskilt jag ville ha iallafall. Jag behövde bara gå. Prova andra utseenden i provrum. Vara som "alla andra" en stund. Kände mig fel. Längtade till skogen. Doften av mossa och myrstackar. Huttrade och köpte en take-awaykaffe som jag spillde ut på hela kappan.
Hade gärna velat gå ut ikväll. Bara en vanlig klassisk förfest med nysprayade parfymer, hög musik och drinkar i någon sunkig soffa hade varit skönt.

2 kommentarer:

Agnes sa...

Josefinfinfin!
Nu ar jag i Thailand. Det ar sa varmt och soligt, varms in i sjalen. Kanner att jag inte passar in bland knalliga sommarklanningar och dunkmusik pa stora dansgolv. Men tar massage, pillar bort sand mellan tarna och sjunger sanger for mig sjalv. Och valjer att njuta.
Hoppas allt ar bra darhemma. Laste sa manga inlagg av dig, och du skriver sa fantastiskt fint. Sa himla vackert sprak.
Ta hand om dig, om er!
Kramar Agnes

nipe sa...

Vilken fin butik du har (eller hade?) Är i Växjö ibland och håller med dig om att det är lite sorglig stämning när butiker inte klarar sig.
Vilka fina bilder och fin stämning du har på din blogg!