måndag 9 mars 2009


Vår i luften.
Bilder tagna här hemma.
Idag var vi hos vår vän G i hans fantastiska hus igen. Han har hur många pelargonior som helst. Hela hans källare är full.
Gökuret. Hunden med det nickande huvudet. Skafferiet fullt med underbara plåtburkar. Snödropparna. Den nykrattade gången. Sticklingarna i köksfönstret. I olika små glasvaser. Citronbullar på blåvitt fat. Knarret under mattan.
Jag får minnen. Fastän jag inte varit i G:s hem förrän första gången för tre år sedan. Men det är något visst med stämningen och dofterna hos gamla människor som levt väldigt länge. Och ljuden. Ja, nu är jag där igen. Jag var sådan redan som liten.
Stämningminnen är mina favoritminnen. Jag får sådana ibland. Kommer helt plötsligt. Morgonljuset genom tunna gardiner i fönstret. Sitter i kökssoffan med barnakänslan. För jag är ett barn, som inte tänker på varifrån föremål kommer. Vilken design, årtionde eller så. Bara att det är och används av just den handen. Den rösten. Det vita håret upprullat i färgglada rullar. Blänker i morgonsolen. En liten lillebrorsbröstkorg rör sig i ögonvrån. Vi ska vidare. Vi ska bada. Samla stenar. Skrika så det ekar.

6 kommentarer:

Therese sa...

Josefin, så vackert och stämningsfullt....visst är det underbart med liv som har levt länge och upplevt mycket!

Julia sa...

Jag känner igen dina ord. Det är fint. Jag gillar gamla gubbar och deras hem. Gamla gummor med för den delen. Jag har några stycken som jag besöker när jag känner att jag behöver.
Här är min favoritgubbe.

http://juliasvardag.blogspot.com/2009/01/jag-har-en-vn-som-heter-sven.html

Hej och kram.

Elisabeth sa...

känner igen det lila papperet från mitt skåp i severingsrummet. Får lite nostalgi. Måste titta varje dag på dina ord och dina bilder. De är så fina!

Alisa sa...

Hej Fröken Ö. Jag heter Alisa och jag bloggade precis om din blogg. Lånade lite bilder också, hoppas att det är okey. Ta en titt och om du inte tycker om det så tar jag bort innlägget. Ha det bra, Alisa

www.modette.se/asilA/blogg

metamorphosis sa...

Hittade hit via Soligakläder... så vacker du skriver, så vackra bilder - snälla får jag länka till dig?!

Anonym sa...

Hej! Hittade precis hit, din blogg är väldigt fin och inspirerande:) MVH Victoria