måndag 8 december 2008

Alla ni som har barn.Besök hos farmor:
Kantarellsoppa, tyska gubbar som röker pipa,
halmgrisar, porslin i tidningspapper,
silverbestick, pulverkaffe,
prydnadshundar,
dockskåp och ljuvliga mattor.

Säg vad ska jag göra med vårt barn som inte sover om natten? Är det normalt att vakna en gång i timmen eller mer? Han är snart fem månader. Jag buffar, ammar, vaggar och nynnar. Nattångest? Hunger? Tillväxtperiod? Tips, pepping och glada tillrop emottages tacksamt från två trötta trötta.

kram

4 kommentarer:

Anonym sa...

lämna honom hos moster l.du vet dom där fransyskorna de kan.

Josefin sa...

jag lämnar honom förtroligt i paris. han får äta baguetter med nutella och köpa dyra skor.... den där spetsgardinen kanske kan söva honom till söms?

Anonym sa...

Kanske för sent att svara på det här inlägget men jag måste bara slå ett slag för Anna Wahlgren, skaffa hennes bok "Sova hela natten", läs på ordentligt och kör! Det är så mycket värt att prova, alla jag känner som provat har lyckats. Men du måste köpa konceptet, det är det som är hela grejen. Att man får en verktygslåda och vet precis vad man ska göra i olika lägen och inte är osäker. Det är osäkerheten som förstör. Det man får är ett barn som älskar sin säng, som inte är rädd för att sova utan gillar det och som sover hela natten. Vår lilla dotter är nu 1 år och 2 månader och har sovit 11-12-timmars-natt sen 3,5 mån. Folk tycker det verkar jobbigt med Anna Wahlgren men det är som högst jobbigt en vecka, måste ju vara värre att ha månader-år utav jobbigt?? Det är dessutom extremt "snällt" mot barnet, inte som 5-min-metoden eller så. Man ska aldrig lämna barnet osäkert men grundtrickset är att lugna i sängen utan att ta upp. Man ska visa att man sover på natten och det är inget farligt. Prova med en gång!! När du läst boken kan du få detaljhjälp på forumet som finns på www.annawahlgren.com. Jag tycker alla borde göra så här:)

Josefin sa...

Det är aldrig försent att rädda min nattsömn! Tack så hemskt mycket för rådet! Vi ska gå till biblioteket imorgon. Känner mig så trasig med avbruten sömn hela tiden.
Ha det fint!